Primăvara Anotimpul Sapei.

Posted on 31 martie 2012. Filed under: Eseuri | Etichete:, , |

În general în perioada asta din an se sapă grădinile, se sapă florile în ghiveci, se sapă mormintele că se apropie paștele, se sapă tunele, se sapă situri arheologice, se sapă parcurile cu flori din fața primăriilor, se sapă bugetul de stat, se sapă politicieni că e an electoral se sapă păstori că ne-am cam săturat de ei, se sapă în general cam tot că doar e primăvară. Cain îl săpa pe Abel și dacă până atunci Adam săpa ogorul pentru hrană după moartea lui Abel a săpat pentru prima dată ogorul pentru groapa numită mormântul lui Abel, Iacov îl săpa pe Laban sau Laban îl săpa pe Iacov încă nu m-am decis cert e că amândoi aveau sape, Saul îl săpa pe David. Unii își cumpără și mașini după dimensiunea sapelor lor ca să încapă bine în portbagaj. La noi la români există și o vorbă sub formă de avertisment : „Vezi că te sapă sau vezi că ești săpat”. Unii nici nu se mai chinuie să sape ci caută gropi gata făcute, pregătite pentru alții care au reușit să le evite sau care au fost scoși din ele de câte Un drumeț binevoitor. Și pentru ați distrage atenția de la groapă te laudă cu mâna după umăr până ajungi în groapă.

Cert e că se sapă și se sapă profesionist cu excavatoare cu climă și probabil că de aceea nu mai simțim durerea celor care sunt tot mai des și mai vertiginos săpați. Se sapă măsurat după înălțime în așa fel încât să nu poți ieși ușor din groapă și în așa fel încât să nu te audă nici alții când strigi după ajutor.

Dar ca să închei optimist am găsit în Scriptură pe unul care sa oferit să sape pentru a salva nu pentru a întinde curse și a nenorici oameni:

Luk 13:6El a spus şi pilda aceasta: „Un om avea un smochin sădit în via sa. A venit să caute rod în el, şi n’a găsit.

Luk 13:7Atunci a zis vierului: „Iată că sînt trei ani, decînd vin şi caut rod în smochinul acesta, şi nu găsesc. Taie-l. La ce să mai cuprindă şi pămîntul degeaba?”

Luk 13:8,Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l şi anul acesta; am să-l sap de jur împrejur, şi am să-i pun gunoi la rădăcină.

Luk 13:9Poate că deacum înainte va face roadă; dacă nu, îl vei tăia.”

Deci dacă e să ne sape cineva să ne sape vă rog ….Isus. Pentru că este un săpat al harului și al mijlocirii : mai lasă-l încă un an. Un săpat al protecției ”de jur în prejur„ un săpat al îmbelșugării „am să-i pun”, un săpat al descoperirii „la rădăcină”.

Minunat lucu, Dumnezeu face minuni chiar și cu sapa. Sapă-ne Doamne sapă-ne dar te rugăm nu ne tăia. Amin

Make a Comment

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 • „Dumnezeul creștinismului contemporan este doar cu puțin superior zeilor Greciei și Romei antice, dacă nu cumva chiar inferior acestora, în sensul că el este slab și neajutorat, pe când ei, cel puțin, aveau putere.” Tozer
 • „Nimeni nu este un credincios mai ferm în puterea rugăciunii ca diavolul; nu în sensul că o practică, ci în sensul că suferă de pe urma ei.” Guy H.King
 • „Nu admir deloc curajul dresorului. Odată intrat in cușca leilor, cel puțin e la adăpost de oameni.” Bernard Shaw
 • ”In acest ceas teribil, lumea doarme in intuneric, iar Biserica doarme in lumina” Leonard Ravenhill
 • „Gemetele care nu pot fi rostite sunt adesea rugaciuni care nu pot fi refuzate” C.H Spurgeon
 • „Puterea rugaciunii sta in Cel care aude rugaciunea, nu in cel care o spune.”
 • „ Daca Biserica adopta Atena va ajunge Atena.”
 • „Mintea are un loc al ei, si-n el poate face din rai iad si din iad rai.”
  John Milton Paradisul Pierdut

 • Articole recente

 • Ganduri care nu se uita!

 • Blog Stats

  • 5.551 hits
 • Categorii

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d blogeri au apreciat: